Even voorstellen: kinderfysiotherapeute Merel

Ik ben Merel Bout, ik ben 27 jaar en ik woon in Ermelo. Sinds augustus ben ik werkzaam bij Van de Kamp & Lolkema als kinderfysiotherapeute, op locatie Da Costa. Nadat ik in 2014 ben afgestudeerd als fysiotherapeute, ben ik direct aan het werk gegaan. Al snel ontdekte ik dat vooral kinderfysiotherapie mijn interesse heeft. Daarom ben ik in 2015 begonnen aan de masteropleiding kinderfysiotherapie. Wellicht dat jullie mij al eens hebben gezien, want tijdens deze opleiding heb ik een jaar stage gelopen bij Monique. Inmiddels ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeute. Ik behandel kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar, wat het werk zeer afwisselend maakt. Ik zie baby’s met een voorkeurshouding, kinderen met motorische problemen of een verkeerde houding, maar ook knieklachten bijvoorbeeld. Wat voor mij als kinderfysiotherapeute belangrijk is, is dat kinderen met een lach naar huis gaan. Iedere keer probeer ik het anders voor ze te maken, zodat het leuk en uitdagend blijft.

Wanneer kinderfysiotherapie?
Kinderen ontwikkelen zich continu. Soms kan daarin iets mis gaan. Daar zijn veel verschillende mogelijke oorzaken voor. De kinderfysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema hebben specifieke kennis om afwijkingen in de (motorische) ontwikkeling te signaleren en hier met passende behandelingen op in te spelen. Heeft uw baby bijvoorbeeld een voorkeurshouding of een aangeboren afwijking? Of heeft uw peuter een afwijkend looppatroon of een te lage of te hoge spierspanning? Heeft uw oudere kind houdingsproblemen, ademhalingsproblemen, een motorische ontwikkelingsachterstand of een sportblessure? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin de kinderfysiotherapeut belangrijke hulp kan bieden. Klik hier voor meer informatie of maak een afspraak.