De Diabetes Challenge

U heeft ze misschien al zien lopen; twaalf trotse deelnemers die trainen voor de Diabetes Challenge op de Noordwest-Veluwe. Gehuld in hun rood-wit-blauwe shirt hebben ze menig Puttens wandelpad al gelopen.

Drie maanden geleden trokken ze voor het eerst de stoute (wandel)schoenen aan om te lopen voor de challenge die a.s. maandag 21 september start in Putten. Onder begeleiding van fysiotherapeut Koos de Ruiter, diëtiste Corine van Beek en wandelcoach Willem Stormbroek is de doelstelling om tijdens dit zesdaagse evenement elke dag 10.000 passen te lopen, wat neerkomt op ruim zeven kilometer. Uiteraard is het doel om dat ook na de challenge vol te houden. De stappenteller zal het uitwijzen.
De deelnemers die deze stap gezet hebben ervaren naast gezelligheid en de saamhorigheid van het in een groep wandelen ook duidelijke resultaten; zo voelen de deelnemers zich fitter, vallen ze kilo’s af en zijn de suikerwaardes gedaald.

De uitdaging vindt plaats op zes verschillende plekken op de Noordwest Veluwe gelopen wordt met alle deelnemers, ook uit de omliggende plaatsen. Zo worden naast Putten ook Ermelo, Uddel, Harderwijk en Zeewolde aangedaan.
De laatste wandeling is zaterdag 26 september waarna een huldiging plaatsvindt op behandelcentrum Salem in Ermelo.

De deelnemers hebben er zin in! Er gaan voorzichtige geluiden op om volgend jaar weer zo’n challenge te organiseren. Alle mensen met diabetes komen in aanmerking om daaraan deel te nemen. Dus houd dit in het achterhoofd. Tot die tijd, als u ze volgende week ziet lopen, moedig deze toppers aan!

 

Diabetes Challenge Wandelaars