Bekkenfysiotherapie: ook voor pijn aan de stuit

Heeft u last van stuitklachten? pijn in de onderrug en staartbeen? Bent u gevallen en kunt u niet meer zitten?
Een speciale behandeltechniek aan uw stuit kan uitkomst bieden.

Bekkenfysiotherapie is voor klachten in de bekkenbodem en in de hele bekkenregio en daar hoort het stuitje ook bij. Fysiotherapie Van de Kamp en Lolkema is één van de eerste praktijken in Nederland die klachten aan het stuitje kan verhelpen middels een pijnloze uitwendige correctie volgens de NIMOC methode. Ook als de klachten al heel lang bestaan. Klachten aan het stuitje komen heel veel voor en zijn vaak te wijten aan een val op de stuit, een bevalling of een ongeval. Tot voor kort was hier niet veel aan te doen en  mensen werd geadviseerd er maar mee te leren leven, maar niets is minder waar.

Bekkenfysiotherapeute Anneke ter Haar: “Pas  geleden kwam er een man bij mij onder behandeling. Hij was verwezen door de uroloog. Hij had al jaren klachten aan het stuitje met uitstraling naar de onderrug en de lies waardoor hij amper kon zitten. Hij was al overal geweest, maar niets had geholpen. Op een gegeven moment was de pijn zo erg dat hij  acuut in het ziekenhuis werd opgenomen. Toen ik hoorde dat hij in het verleden op zijn billen van de trap gevallen was op , ben ik de stand van de stuit gaan onderzoeken. Deze stond totaal scheef. Vervolgens heb ik de stuit gecorrigeerd. Tot zijn stomme verbazing kon hij  daarna meteen al weer beter zitten en de pijn was direct verminderd. Na nog een paar behandelingen was hij klachtenvrij en het plassen ging ook weer goed.”

Blijft u last houden? Kan niemand helpen? neem dan eens contact op, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen.

Bekkenfysiotherapie valt onder fysiotherapie. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.