Achillespeesklachten of pijn aan bil of heup? Kies voor een voet- en loopanalyse

Hebt u last van klachten aan de achillespees? Deze klachten kunnen, net als bil- en heuppijn, het gevolg zijn van een te hoge spierspanning. Een verkeerde stand van de voeten kan hier de oorzaak van zijn. De voetstand heeft, net als de ondergrond waarop u loopt en uw schoenen, invloed op onder meer de kantelsnelheid van de voet en de trekspanning.

Bij een te hoge spanning van de bil- en heupspieren kunnen er spierknopen (triggerpoints) ontstaan, die uitstraling naar de rug of helemaal tot in het onderbeen geven. Mogelijke oorzaken zijn onder andere eenzijdige houding en overbelasting in het bewegen. De overbelasting kan worden versterkt door stoornissen in de bewegingsketen, zoals een te snelle voetkanteling.

VSO (sport)steunzolen

Voor veel patiƫnten met aanhoudende klachten biedt een voet- en loopanalyse, inclusief een controle van de schoenen, uitkomst. Als uit deze analyse blijkt dat de voetstand bijdraagt aan de achillespeesklachten, kunnen VSO (sport)steunzolen een verkeerde spierbelasting verminderen en zo de pijn sterk verminderen of zelfs helemaal wegnemen.

Neem contact met ons op

Hebt u last van achillespeesklachten? Of herkent u zich in de klachten rond spierknopen in de bil of heup? Neem gerust contact met ons op, wij bekijken graag samen met u of een voet- en loopanalyse nuttig voor u is.